onsdag 26 mars 2008

Dagisplats!!!!

Hallelujah!

Vi har fått dagisplats! Inte illa pinkat alls av Värmdö kommun som lyckats placera Snuttan på 2,5 km avstånd från hemmet. Andra barn har inte fått samma besked och det ser inte speciellt ljust ut på förskolefronten över huvudtaget. Ett antal enheter skall läggas ned och planerade dagis kommer heller inte att byggas på ett tag. Det gör situationen ohållbar i kommunen. Fler och fler barnfamiljer flyttar in i alla nybyggda hus och lägenheter, men barnomsorgen hänger inte med! Bedrövligt! Se till att fixa detta bums, säger jag bara.

Vi har haft tur. Hade en visning av dagiset i morse och jag måste säga att det verkade mycket trevligt. Sund "läroplan", många aktiviteter om dagarna och eget kök med mattant från Indien. Kan givetvis ha fel här, men fläcken i pannan på den lilla damen var nog varken havrefras eller brunsås. Gratis blöjor och musikrum var två andra trevliga överraskningar som ingick i verksamheten. Vi måste bestämma oss senast i morgon om vi vill ha plasen eller inte....så vad tror ni vi svarar????

Nu kommer nästa problem: koordinera föräldradagarna maximalt så att man får bäst betalt och utnyttjar dagarna så effektivt som möjligt. En djungel! Don't go there if you don´t have to...

I augusti blir det dagisträning för hela slanten!

Inga kommentarer: