onsdag 9 januari 2008

Första julen 2007




Amanda har firat sin första jul. En grön jul i "gamla" traditionella anor. Inte för snuttan förstås, men för oss andra. Vi packade bilen full och begav oss till ett grönt Väddö. Inte en gnutta snö fanns på marken och heller ingen som var på väg. Det var bara att köpa läget och försöka insupa atmosfären ändå. Vi kom ut långt innan julskinkan stod på bordet!

Julklappsutdelningen gick som vanligt av stapeln efter middagen, lite tidigare i år dock så Amanda inte skulle somna mellan paketen. För det var nästan bara hon som fick något. 95% av julklapparna i år var hennes. Mest kläder men även nyttoprylar såsom gåvagn och DVD-boxar med "Fem myror är fler än fyra elefanter". Som vanligt i en bäbis liv var det roligaste att prassla med pappret. Julklapparna får hon njuta av lite senare. Många år senare till och med...


Helgen förflöt annars som en riktig julhelg skall vara. Bernes goda mat, nygriljerad skinkmacka dagen före dopparedagen, sällskapsspel och Bingolottos uppesittarkväll! Hmmm...ursäkta. Sade jag Bingolotto? Det menade jag inte. Vi hade fått lotter, men tröttnade efter ett tag.
Nästa år ska vi försöka fira tillsammans med Smålandsgänget också. Så det blir så där livat som det skall vara när barn firar jul och plirande och förväntansfullt väntar på tomten.


Inga kommentarer: