söndag 13 februari 2011

Högt i tak!

Tänk om man kunde bo i Globen.

Världens största etta med 85 meter i takhöjd inomhus. Spatiös rymd och gott om plats, hela 605 000 kubikmeter. Tänk och komma hem och säga att man köpt en etta och när alla undrar hur stor den är kunna säga storleken i kubikmeter. Inte illa. Trots storheten i att äga Globen skulle det vara en ekonomisk katastrof att göra detta. Arenan är en ekonomisk härdsmälta och har gått med förlust ända sedan den invigdes 1989.

Anledningen att jag tar upp detta är att familjen var på väg hem från stan häromdagen. Vi åkte längs med Stadsgårdskajen, passerade Danvikstull och när vi hade rundat högersvängen vid Henriksdal frågade jag Amanda om hon såg Globen från pasagerarfönstret. Det gjorde hon naturligtvis. När jag sedan frågade henne vad Globen är för något svarade hon klart och tydligt att det är LADY GAGA som bor där.

Den 7-8 maj 2010 intog hon scenen i Globen och Amanda kommer tydligen ihåg det som igår. Är det någon som har råd att spendera sina surt förvärvade pengar på att bo i Globen, så är det väl just divan Lady Gaga. Jag får glatt fortsätta köra förbi och leta efter andra rymliga boenden till familjen.

Inga kommentarer: