onsdag 28 oktober 2009

På pricken likt allergi

Vi har under en tid noterat att Amanda besvärats av en del eksem som kommit och gått. Vi har befarat att det är någon sorts matallergi så idag hade vi en tid på Nacka barnsjukhus för att kolla upp saken. Efter ett samtal med en trevlig doktor fick vi genomföra ett litet pricktest för att se vad det kan ha varit som orsakat problemen.

Det som testades var mjölk, ägg och mjöl. Sedan tar man även två andra test varav ett är postitivt och ett är negativt. Dvs ett av dessa skall ge utslag. Då är allt som det som det ska.

Först markerade sköterskan fem siffror med en bläckpenna på underarmen. Sedan tog hon och droppade en droppe av varje ämne och tog en liten liten sticka och gjorde ett litet hål. Amanda var riktigt duktig. Gnällde bara en enda gång. När hon fick mjölkdroppen talade hon om för sköterskan att hon ville ha MER mjölk. När hon inte fick det så kunde man både se och höra att hon blev missnöjd med svaret.

Testet gav inga andra resultat förutom att allt såg bra ut. Vi fick dock en mjukgörande kräm att smörja in de gamla eksemområdena med. I förebyggande syfte. Nu gäller det bara att komma ihåg detta och om jag känner mig själv skulle jag konstant behöva en post it-lapp på pannan.

Tur att Kristine är min post it-lapp!

Myggbett nummer fem. Allt i sin ordning!

Inga kommentarer: