torsdag 12 februari 2009

Sångfågel.

Hej kära trogna bloggläsare.
Välkommen tillbaka till en uppdaterad sida. Jag vet att det var länge sedan vi hade kontakt, men eftersom du läser detta just nu, vet jag också att du är en av de trogna och genuint intresserade människorna som vill veta hur det är med Amanda och allting som snurrar kring henne.
Tyvärr kan jag inte längre skriva "lilla" Amanda för hon har, på de två månader bloggen legat i träda, vuxit till sig enormt. det som utvecklats enormt är språket och viljan. Det senare har visat sig vara ett riktigt helvete när hon inte fått som hon vill.
På dagis är Amanda en riktig kändis. I alla fall under sånglektionerna där hon tar i hela vägen från sina små tår och överröstar både sånglärare Lotta och alla andra barnen. Det roliga är att hon inte kan sluta. Sången fortsätter ut i korridorerna, vid matbordet och ute på rastgården. Ser hon en stjärna så tar hon i för fulla muggar var hon än befinner sig. Häromdagen var vi på snabbvisit i Västermalmsgallerian och där råkade hon se några hjärtan soch stjärnor som hängde i taket. Utan att skämmas ställde hon sig och sjöng "Blinka lilla stjärna" för full hals. När omgivningen började uppmärksamma henne och le vecklade jag ut hennes mössa och lade på golvet framför henne. Tyvärr var det ingen som ville belöna hennes insatser utom hennes far förstås.
Här följer ett litet smakprov på hur det kan låta om kvällarna. Hoppas ni har överseende med mobilkamerans filmkvalitet:

Undrar vad det är som luktar gott i skyn...;o)

Astrid Lindgrens sånger är just nu riktigt populära. Det sjungs om pannkakor, köttbullar, små katter och vita lamm. Den animerade figuren Fifi Förgätmigej rockar loss om pillriga rosenblad och Amanda hänger med så gott det går. Det låter riktigt roligt. Förmodligen kan hon hela texten men det som kommer fram är bara sista ordet. Rocklåten går för lite för snabbt...

Det som förvånar pappa allra mest är språkbegåvningen. Amanda växlar lätt mellan lettiska godnattsånger till svenska snigelmelodier. Dessutom verkar hon veta VAD hon sjunger, vilket imponerar på både pappa och mamma.

Jag får väl ringa Bagge och gänget i Idol-juryn och be dem hålla ett Wild Card ledigt till 2013 års uttagningar. Fast dom är väl bortglömda och passé när tiden är mogen.

Hoppas talangen håller i sig ett bra tag till. Vi vet ju inte riktigt varifrån den kommer...

1 kommentar:

ullrika sa...

men oj va duktig hon är! jag har snokat lite och lyckas reda ut att hon bara är ett par månader från tvååring? jag är gruvligt imponerad av sånginsatsen :)

kul att läsa en pappablogg. det vimlar av mammor på nätet men pappor är det inte lika gott om i bloggsvären.

tack för titten!

tjo!