måndag 16 mars 2009

Junibacken

Vad vore ett barn utan Astrid Lindgrens sagor och berättelser? Förmodligen ingenting. Därför försökte vi skola in Amanda på Junibacken i helgen. Det skulle bli en dag med mycket skratt o gråt.

Det blev ett par årskort direkt i kassan då det bara skilde 85 spänn från enkelbiljettspriset. Vi började på Sagotorget där Amanda ivrigt kastade sig in i Muminhuset och började klättra på väggarna. Allting i miniatyrformat förstås. Hur pappa kom in är fortfarande en gåta.

PÅ vägen mot sagotåget passerade vi en del roliga saker. Bland annat ett smaskigt efterrättsbord med bullar och muffins som snurrade runt i ett skyltfönster om man tryckte på en liten knapp. Och så som Amanda tryckte...

Karlsson på takets rutschkana var nästa mål. Snuttan hade siktet inställt direkt. Problemet var bara att taket sluttade lite och det vart helt plötsligt lite knepigt att gå. Då blev det inte så kul längre. Efter ett tag så lyckades Amanda ta sig in i huset och titta ut på rutschkanan som gick ifrån ena fönstret. Då blev det inte kul längre. För högt förstås. Och där nere står pappa och försöker lyfta ur henne genom fönstret och självklart lyckas jag slå hennes huvud i fönsterkarmen. Gallskrik och "INTE rutschkana". Så blev det...

Efter att vi lugnat ned oss en aning var det dags för nästa äventyr, Sagotåget. En resa genom Astrid Lindgrens värld med den gamla författarinnans varma röst i högtalarna. Denna tur hade till och med jag behållning av. Rekommenderar varmt! När turen var slut kom vi ut i Villa Villerkulla där det hölls en sångstund. Hur kul som helst för alla barnen. Amanda hoppade vilt omkring med mammas hjälp. Efter detta var det dags för ännu en utmaning i Villerkullans rutschkana. Om än ännu läskigare. Det dröjde inte länge förrän Kristine bar ned Amanda med gråten i halsen. Det blev lite FÖR läskigt.




Till sist tog vi en vandring genom Elsa Beskows svampskog och åkte ännu mera rutschkanor. Gissar att Amanda samlade på sig lite energi och mod i caféet tidigare. Nu gick det av bara farten. Tjohej.


Det blev en riktigt trevlig dag som avslutades med grande finale på Melodifestivalen. Amanda var helt faschinerad av alla ballonger och skakade rumpan till de flesta bidragen Mest rumpskak blev det nog till HEATs låt 1000 miles. Lite oväntat då man inte brukar skaka rumpa till just sådan musik.

Lite bilder i vanlig ordning...




Inga kommentarer: